Acomodarea copiilor

Acomodarea copiilor

Poate fi un moment delicat si emotional atat pentru copil cat si pentru parinte… Noi intelegem.

Tu esti cel mai bun cunoscator al copilului tau si vom lucra impreuna cu tine pentru a ajuta la acomodarea copilului tau la noul mediu. Ne poti ajuta oferindu-ne cat mai multe informatii despre copil (jucarie, cantecele, povesti si activitati preferate), iar noi te vom sprijini oferindu-ti sfaturi ce te vor ajuta sa facem procesul de acomodare cat mai usor si placut cu putinta.

Iata cateva sfaturi:

  • Copiii sunt programati sa preia reactiile noastre. Daca esti relaxat cu privire la noul lor mediu și te vad zambind și fericit, ei vor lua acest lucru ca pe un semnal ca totul este in regula si este bine sa ramâna aici. La fel se va observa și ei vor reacționa, daca tu dai semne de neliniste: copilul poate raspunde prin a deveni fricos și de nedesprins de tine. Deși este firesc sa fii un pic neliniștit cu privire la modul in care copilul dumneavoastra se va adapta, incearca sa ramai calm și pozitiv, risipind orice forma de negativism. Incurajeaza-l, spunandu-i ca se va distra si isi va face o multime de prieteni noi.
  • Simte-te liber sa ramai pentru câteva minute pentru a contribui la acomodarea copilului dumeavoastra, dar aminteste-ti sa te distantezi in camera. Oferiti o mulțime de zâmbete! Tine cont insa ca exista intotdeauna pericolul ca, daca te vei alatura distractiei prea mult, copilul sa creada ca este un loc minunat pentru amândoi de joaca!
  • Daca simti ca este mai bine sa pleci, de cele mai multe ori ajuta sa o faci increzator, cu un mare zambet
  • Scopul este de a construi o rutina de a spune "la revedere", astfel incât copilul sa stie ca parintele pleaca, dar este linistit stiind ca se va intoarce.
  • Intotdeauna spune-i copilului tau cand te vei intoarce.
  • Incearca sa nu intarzii!
  • Daca este posibil, incearca sa lasi copilul la un program mai scurt pentru inceput, iar apoi, gradual, extinde-i timpul.
  • Asigura-te ca copilul stie daca altcineva, in afara de parinti, vine sa il ia de la gradinita.

Nu ai motiv de ingrijorare – impreuna vom reusi!